Dire Straits – Sultans of Swing: live version

Lite gammal hederlig rock med Dire Straits och gitarr- o låtmästaren Mark Knopfler! Sultans of Swing var med på deras första album ifrån -78, här spelas den live i en nästan dubbelt så lång version. Exakt när detta spelades in vet jag inte men det är ju betydligt senare och med en annan uppsättning. Ha tålamod och vänta på andra halvan, där börjar det jammas rejält, inte helt ovanligt för Knopfler live!

Mark Knopflers musik har alltid varit en favorit hos mig även om smaken gått mer åt det hårdare hållet på senare år. I början av 80-talet var det nästan bara deras plattor som spelades ett tag, då helst de äldre innan de blev för ”mainstream”. Men sen hade jag ju en odräglig lillebror som envisades med att spela hemsk hårdrock och till slut blev det Black Sabbath, Iron Maiden mfl. som gällde även för mig! Observera då att sån skräp som Poodles och E-Type är INTE hårdrock!!! Fast jag har fortfarande en rätt bred musiksmak och kan nog lyssna på det mesta, viktigast är att det är folk med riktig talang som framför den.

Knopfler har ju även en framgångsrik solokarriär och har gjort plattor tillsammans med storheter som Chet Atkins. Även hans bror David Knopfler har gjort en del bra plattor, David var ju för övrigt med i första uppsättningen av Dire Straits men lämnade bandet 1980.

/Bengan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: