Terminator: The Sarah Connor Chronicles

En annan favorit bland tv-serier är Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Jag var lite tveksam först men serien blev snabbt en favorit, faktiskt nästan mer än filmerna. OK, säsong 2 har varit lite långsam emellanåt och några avsnitt i mitten är inget vidare. Men nu framåt slutet av säsongen i USA har man ryckt upp sig rejält igen och levererat kanonavsnitt efter varandra! John Connor (spelad av Thomas Dekker) börjar också ta mer kontroll och är inte längre en tjurig tonåring.

En fördel med serien är att man hinner berätta så mycket mer om de olika karaktärerna och så har den ju Summer Glau som den goda(?) terminatorn Cameron! Får erkänna att jag faktiskt även gillar ”den där 90210 tönten” Brian Austin Green i rollen som Derek Reese.

I klippet ovan får vi se Summer Glau spela ut hela sitt register både som människan Allison Young och maskinen – Terminatorn Cameron som baseras på henne! Vad som är lite speciellt är att man även får se Cameron visa en del känslor och tom. gråta, hon är inte som andra maskiner… Det är alltså Cameron som visas ”i nutid” sittandes hos en ungdomsrådgivare och människan Allison visas i framtiden. Tidsresor är ju en viktig del av berättelsen och Cameron har alltså åkt tillbaka i tiden för att skydda John. Klippet är taget ifrån avsnitt 2.4 och kräver väl egentligen en hel del förklaring, men ni får se till att se serien själva för det! 😉

Relationen mellan John Conner och terminatorn Cameron är lite speciell minst sagt… I en del av framtidsblickarna man får se visas Cameron som Johns närmaste befälhavare. Det antyds även att hon till slut kan bli Johns enda sällskap när han helt isolerar sig ifrån andra människor. Om det nu verkligen är samma Cameron som han skickar tillbaka…

OBS: När man tittar på serien så är det viktigt att tänka på att den utspelar sig i en tidslinje efter Terminator 1 & 2-filmerna, men den tar lyckligtvis helt avstånd ifrån den värdelösa T3 som ju inte alls följde James Camerons skapelse.

Låt oss hoppas att det blir en säsong 3 med!

Uppdaterat: Här kommer även en trailer som visar mycket ifrån andra halvan av säsong 2, varning för spoilers!

/Bengan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: